Rubrik

DATUM:2008-09-29   TID:21:08:01
Idag har vart en (nästan) vanlig skoldag.
Efter skolan gick jag, Clara Viktoria och Elsa hem till Elsa och tränade till Eng provet och kollade lite på 'Sex and the City' filmen. När jag kom hem gjorde jag ett armband (som jag gjorde klart föe nån timme sen), ätit och kollat på IDOL. Nu ska jag sova, kanske läsa lite först. Godnatt!

Marabouparken!

DATUM:2008-09-28   TID:14:55:42

Idag har inte hänt så mycket hittills förrutom att jag har gjort klart armbandet (!) och vi har vart på Marabouparken! En jättefin park (där jag aldrig hade vart förrut), men som typ inte har nåt med Marabou att göra förrutom att det var typ Marabou som ägde/gjorde den från början men nu ägen nån annan den. Nu vill lillasyster ha datorn igen (snodde den en stund) men sen ska jag nog lägga in bilder från idag! Nu ska jag träna till ENG provet och göra fler smycken! Ha en bra dag!


Yesterday i shoppade!

DATUM:2008-09-27   TID:15:53:05
Det glömde jag skriva! Igår var jag och Clara i centrum! Jag köpte först några metallpinnar för att göra smycken och Clara köpte en chal (stavas det så?). Sen, när vi hade kollat igenom typ alla affärer i hela centrum, så var Clara tvungen att gå. Men då kom mamma. Så vi gick runt en stund till och då köpte snälla mamma en varm, gosig tröja från 'Vero Moda' och så köpte hon en ask med pärlor, så att jag skulle kunna börja göra några nån gång! Merci maman! Nu ska jag nog sitta där nere, för lillebror och hans kompisar har startat en film och så tror jag att det finns godis, chips och dip! Ha en bra dag!

Lillebror 12 år!

DATUM:2008-09-27   TID:15:36:13
Grattis! Idag fyllde lillebror 12 år, så jag bakade en kladdkaka och kokosbollar igår kväll, så fick han det i morse. + en present från mig: en canvas, present fråm farmor och farfar: pengar och från mamma och pappa: ett dataspel. Snart kommer hans kompisar och det kommer att finnas massa godis! Jag borde inte äta det för de e ju onyttigt, men jag kommer inte kunna låte bli! Idag var jag och Clara på dans, det var mycket jobbigare än vanligt och nu mår man bra!
Medans jag skriver det här håller jag på att göra ett armband!


Illustration: jag

White Chicks

DATUM:2008-09-25   TID:21:47:14
Nu kanske jag ser lite av 'White chicks' på 6:an. Men jag borde gå och sova så tidigt som möjligt.. Godnatt!

Min dag - Ma journée

DATUM:2008-09-25   TID:21:44:33


Pour Pierrequiroule..
Aujourd'hui au francais j'ai d'abord traduit
des citations sur la musique depuis l'anglais au francais. Après, j'ai expliqué ce qu'il y avait sur les images des proverbes, et aussi, j'ai lu pour Charlotte. Yannick m'a aussi fait faire une dictée.


Idag i skolan var vi i stan och gick runt och kollade vart olika departement ligger. Jättefint väder var det och ganska varmt!
Nu har jag kollat på IDOL och nu ska jag nog sova! Så, Godnatt!
(Nu har jag tänkt lite att jag skulle vilja klippa lugg, men förra gången jag klippte det så blev det riktigt fult, fasst man kan hoppas på att de inte klipper fel nu.)

Glosor

DATUM:2008-09-23   TID:16:31:45
Jaha, idag har det vart tråk-skola... Vi har haft fysik prov och jag tror inte att det gick så bra... Nu ska jag träna på eng. glosor och sen ska jag göra läxor. Om det blir tid över ska jag nog börja göra nåt smycke. Ha det bra!

I datasalen

DATUM:2008-09-22   TID:10:19:19
Nu har vi engelska och är i datasalen och tränar på glosor, men vi slutar snart och då har vi idrott. Idag ska vi typ äta laxpannetter... jätteäcligt tycker jag. Hejdå!

Träningsvärk+jättespindel

DATUM:2008-09-21   TID:10:51:32

Nu har jag jättemycket träningsvärk i hela benen och kan "knappt" röra mig! Jag tror det är för att jag hade dans och sen så gick vi ju i skogen. Dessutom hade vi mycket mer uppvärmning på dansen än vanligt. På morgonen har vi spelat 'Trivial Pursuit' och snart ska jag och mamma åka till centrum medans lillasyster är på dans.

I förrgår, tror jag, hittade vi en jättespindel i handfatet. Vi hade sett den springa förbi i vardags rummet några dagar innan och nu fick vi äntligen ut den!


Nu måste jag skynda mig till bilen!


Tillbax

DATUM:2008-09-20   TID:18:34:56
Svampar hittade vi, men inga kantareller, utan karljohansvampar. Men jag glömde kameran, så det blir inga bilder.
Nu ska jag nog börja lite med nåt smycke. Sen ska vi nog äta, nåt med makaroner.
En bra låt: Dexy's Midnight Runners - Come on Eileen
(ha, jag har börjat gilla ganska gamla låtar x) )

Altorp

DATUM:2008-09-20   TID:16:13:05
Nu ska jag, lillasyster, mamma och pappa till Altorp och leta svamp! Kameran ska med och jag ska försöka ta några okeja bilder. Tillbaxs om typ en timme!

Fredag + lördag

DATUM:2008-09-20   TID:15:48:12
Fredag: Först var det skola, (en kort dag till 11.20, som alla fredagar) och sen gick jag och Elsa till Clara och pratade och spelade 'alfapet'. När jag kom hem åt vi nån jättegod, mexikansk lasagne som mamma hade gjort. Sen så fortsatte jag lite på min nya blogg. Sen så såg vi på 'GHost rider' och den var helt OK. Sen såg jag på 'Smallville', 'Flash Gordon' och reprisen av 'Hål i väggen', inte så smart eftersom jag hade sett det innan och att jag behöver sova...

Lördag: Hittills har jag nästan bara vart på dans, men jag har också fortsatt att måla lite på cykeln. Jag ska nog börja att göra nåt smycke snart men sen vet jag inte, får se! Ha det bra!

Äntligen!

DATUM:2008-09-18   TID:19:51:10
Äntligen är jag klar med läxorna! Jag blev lite stressad en stund när jag tänkte på hur mycket läxor jag hade och hur lite tid jag får till det ag egentligen vill göra... (jag överdrev lite) Nu är jag som sagt klar och har tio minuter att göra lite på datan innan IDOL börjar. Idag hade vi skolfoto och jag blev såklart sämst som alltid (man blir typ aldrig nöjd med de fotona!) Det var fotot med hela klassen, de andra är senare. Ha en bra kväll!

Onsdag

DATUM:2008-09-17   TID:21:24:52
Idag var jag på skolan, och efter skolan åkte jag, Clara, Viktoria, Elsa och Rebecka till centrum.                                            Jag köpte en klänning/kjol från Indiska. Men nu ska jag sluta att köpa grejer, på ett tag iallafall.
Imorrn är det skolfoto och jag vet inte riktigt var jag ska ha på mig än.
Nu på kvällen har jag kollat på IDOL och nu ska jag gå och sova! Så, godnatt!

Massa läxor...

DATUM:2008-09-16   TID:21:21:17
Ja, den här veckan har vi masser med läxor, + att vi har ett SO prov som handlar om politik...
Idag har jag vart på skolan, och sen har jag gjort läxor och fortsatt att måla cykeln. Så nu har jag svart målafärg på fingrarna, men snart är jag klar med cykeln! Jag tror (eller hoppas) att den kommer att bli helt okej!
Nu ska jag gå och sova snart så jag inte är så trött imorrn. Godnatt alla!

Måndag

DATUM:2008-09-15   TID:20:03:01
Idag var det en vanlig skoldag.
Men mamma och pappa kom hem sent, så jag fick ta hand om lillasyster. Laga mat var inga problem, bara att stoppa in en pizza i ugnen och vänta. Nu håller jag på lite med min nya blogg. Mer säger jag inte för det är inte säkert än! Ha en fortsatt bra kväll, snart ska jag kolla på TV!

Blåbär & kantareller

DATUM:2008-09-14   TID:18:23:19
För en stund sen var jag, mamma och lillasyster i skogen och letade svamp. Vi hittade inte så mycket, men vi plockade också blåbär och det blev ungefär en halv liter. Nu innan maten ska jag fortsätt att måla cykeln och senare, kl. 20.00, ska jag se det nya programmet på 6:an, 'Hål i väggen'. Och så ska jag börja med en annan grej, som är hemlig nu. HA en bra kväll!


En båt

DATUM:2008-09-14   TID:10:16:09
Igår var vi vid Näsbyslott och kollade på ett vikingaskepp. När vi kom hem bakade jag och lillasyster en kladdkaka, men jag la till kaffe för att testa hur det skulle bli, och det blev jättegott! Vi kom för sent för att åka i skeppet, så vi tittade bara på det. Ha en bra dag!


Bilderna är tagna med vår sämre digitalkamera. 

Sims 2!

DATUM:2008-09-13   TID:17:53:36
Precis just nu kommer jag inte på något jag borde göra, det är för sent för att gå ner till källaren, ta fram målarfärgsburkar (som jag inte ens vet var de är), lista ut hur jag ska göra att cykeln står upp i det trånga garaget (eftersom cykeln inte har något stöd, garaget där den står är överfullt med grejor så cykeln bara precis får plats och jag orkar inte ta ut den och stå bland mygg) och jag har gjort klart SO läxan! Men nu kom det en dokumentär om Mamma Mia-filmen som jag kanske ska kolla på lite. Men, egentligen vill jag spela sims2 nu! Ha det bra!

Vikingaskepp

DATUM:2008-09-13   TID:14:08:20

Nu har jag haft dans och när jag kom hem gjorde jag klart SO läxan och nu har vi nästan bestämt att vi ska åka och se ett vikingaskepp. Den här helgen har jag massor att göra, som jobba med matte, måla cykeln, ja, det känns iallafall som mycket! Sparar fortfarande till en bra kamera, men medans får jag fota med familjens digitalkamera! Ha en bra dag!Illustration: Jag

Kort dag, kort inlägg

DATUM:2008-09-12   TID:20:24:07
Idag hade vi tre lektioner i skolan och slutade 11.20 (men det gör vi ju varje fredag!). Nu på kvällen har jag letat efter tävlingar där man kan vinna digitala systemkameror, men jag hittar inte så mycket... Aja, men nu ska jag kolla på TV. HA en fortsatt bra kväll!

Les proverbes

DATUM:2008-09-11   TID:20:06:04
Idag var en vanlig skoldag och det hände inget speciellt. Bara att den gick ovanligt snabbt! Jag ligger lite efter i skolan nu när jag har vart sjuk, så jag har massor att göra den här helgen. Skolarbete och grejer hemma. Ha en bra kväll!


Pour Pierre:
Les proverbes:
1. Qui va à la chasse perd sa place.
2. Il ne faut pas courir deux lièvres à la fois.
3. Tout les chemins mènent à Rome
4. Mieux vaut prévenir que guérir.
5. La faim chasse le loup du bois.
6. On ne prend pas les mouches avec du vinaigre.
7. Il faut qu´une porte soit ouverte ou fermée.
8. Avec des "si" et des "mais" on mettrait Paris dans une bouteille.
9. Qui lave le corbeau ne le fait point blanc.
10. Les chiens aboient la caravane passe.
Voila!


 
Den här låten är bra: No doubt - I'm just a girl

Sushi

DATUM:2008-09-10   TID:20:17:47
Nu tycker jag att jag är riktigt frisk! Så imorrn ska jag till skolan! Känner att jag kommer bli ganska stressad, eftersom jag har vart borta så länge och ligger efter nu.. Och dessutom är jag inte särskillt snabb på det jag gör. Men jag ska göra mitt bästa! Idag bakade jag lite: muffins och kokos/socker bollar. Nu ska jag försöka ta TV:n från lillebror och sen ska jag kolla på IDOL och äta en muffin! Ha det bra!


Det här åt vi för ganska länge sen. Nu fick jag lust att äta det :P

Frisk igen!

DATUM:2008-09-09   TID:14:04:04
Nästan iallafall... Nu har jag vart sjuk sen i Torsdags men nu har jag ingen feber längre och jag har inte ont i halsen, öronen och huvudet! Jag hade halsfluss (hur stavas det?) och ska ta medecin ganska länge till... Snart kan jag iallafall gå till skolan igen! Ha det bra!

Rocky

DATUM:2008-09-04   TID:17:31:43Nu ska jag kolla på 'Married with children'!


Sjuk?

DATUM:2008-09-04   TID:17:24:35
Jag tror att jag kanske är halvt sjuk. Halsen känns som en ballong (typ tjock) och jag har ont i huvet och när jag pratar låter det som om nån stryper mig... Imorrn slutar vi tidigt och det är ju bra! Då kanske jag klarar mig imorrn också (?)... Men jag ska nog sova hela helgen, men jag ska också fortsätta på cykeln. För den måste ju bli klar nån gång! Just nu ska jag nog titta på TV och vila. Ha det bra ni iallafall!


Foto: Jag (jag orkar inte skriva namn... den är ju inte så speciell, men jag vill
ändå att ni inte tar den.)


Onsdag

DATUM:2008-09-03   TID:18:37:03
Idag, som igår, var ännu en vanlig skoldag... Nu ska vi äta, och sen ska jag på piano. Snart vill jag fortsätta jobba på cykeln, men det får bli när jag har tid... Ha en bra kväll!

Vet nån hur man tar bort att man skriver nån kod när man kommenterar?

Sova tidigt!

DATUM:2008-09-01   TID:20:29:50
Idag har jag vilat, och jobbat i skolböckerna. Nu på kvällen har jag tittat på TV och druckit varmt vatten med massor av honung! Nu ska jag kolla på TV en stund till och sen ska jag sova! Jag måste gå och lägga mig tidigt om jag vill gå till skolan imorrn. Hejdå!

En rosa blomma...

DATUM:2008-09-01   TID:07:57:18
Igår mådde jag inte så bra, jag hade ont i halsen och var trött. Men jag var ute och arbetade på cykeln och klippte gräset, så nu mår jag ännu sämre... Jag har ännu mer ont i halsen, jag har ont i huvet och jag är ännu tröttare. SÅ idag stannar jag hemma och har skolan här istället. Herrå.


RSS 2.0