Pin curls

DATUM:2010-05-31   TID:22:08:03


Jag provade precis att locka håret med pin curls! Det tog ett tag och vi får se hur det blir, men om det blir bra ska jag nog locka till skolavslutningen också! Om 11 dagar alltså, underbart! Ha det fint!

Blue

DATUM:2010-05-30   TID:23:44:57


Denna söndag var helt underbar! Det var varmt så det blev ett årets första dopp i utomhuspool och en annan rolig sak som jag visar en annan gång och sen var jag och lillasyster ute på en äng och fotade. Annars gjorde jag läxor i morse och nu har jag suttit med det till nu igen. Imorgon verkar det bli lika varmt som idag, s man får hoppas på en till fin dag! Ha det fint!

Ändringar

DATUM:2010-05-29   TID:11:44:14
Igår blev det lite småändrinar här på bloggen, och det är tack vare Claras bror Emil som är väldigt duktig på html-koder! Tack så mycket! Det finns fortfarande lite kvar att fixa, men det ska jag nog försöka göra själv.

Idag blir det en liten tur till Centrum för shopping av sånt som vi kommer att behöva till resan (som är om två veckor!) och framkallning av foton. Bilder från dagen kanske kommer senare, det beror på om jag tar några foton som är värda att visas. Ha det fint!


Kodak 'Instamatic' camera 77x

DATUM:2010-05-27   TID:21:50:17


Denna kamera köpte jag förra året på loppis och jag tänkte inte så mycket på vad det igentligen var för kamera föränn nu. Det är väl inte en så speciell kamera, men den verkar ta ganska fina, gammeldags foton! I helgen ska jag ta och få fotona utskrivna och så får man se hur det blir. Filmen var i kameran när jag köpte den, så det är mycket möjligt att det inte blir någonting av fotona, men det är ändå kul att testa! Det blir också roligt att se vad de föra ägarna har fotat. Ha det fint!

Finalist!

DATUM:2010-05-26   TID:20:03:05
Jag kom med bland de tio finalisterna i jpics fototävling! Tack så mycket! Rösta väldigt gärna på min bild här!



Plugg

DATUM:2010-05-26   TID:17:26:54

Foto 1 2 och 3: Jag, Foto 4: Clara

Plugg med Clara brukar oftast sluta ungefär som ovan! Innan skolavslutningen som är om ungeför 2 och en halv vecka har vi 4 prov, två den här veckan och två nästa... Jobbigt, jobbigt med matte och fysik och So, engelska är dock lite bättre! Ha det fint!

Tävling

DATUM:2010-05-23   TID:13:43:52

Klicka på bilden för en större version.

http://www.jpic.se kan man nu tävla om en valfri fjärrutlösare från tvspelsweb genom att visa sin bästa vårbild. Själv tävlar jag med bilden ovan som (som ni kanske vet) föreställer körsbärsblommorna i Kungsträdgården. Ha det fint!

Trött

DATUM:2010-05-23   TID:00:41:06
Hej -
Artikeln behandlar orten Hej. För information om hälsningsfrasen, se hälsning

Hej är en by i Jörns församling i nordvästra delen av Skellefteå kommun.

Sitt namn fick byn på 1800-talet som en del av en lantmätares lek med barnramsan "Snipp, snapp, snorum, hej basalorum". Sålunda fick fyra andra små nybyggarsamhällen i närheten av Hej heta Snipp, Snapp, SnorumBasalorum[1]. respektive

Byn har ett Loppis och logdans, känt från bl.a. TV, populärt bland sommarturister.

 

Från Wikipedia.

 


B&W

DATUM:2010-05-22   TID:23:59:21


Idag har vi haft fullt upp med dansuppvisningar och det är helt okej för mig! Dansshowen gick sådar för min del men det var roligt ändå. Efter dansen var Clara hos mig och det blev lite foto i kvällssolen. Det var en underbart solig dag idag igen och jag hoppar att det håller länge! Ha det fint!

Gamla stan

DATUM:2010-05-21   TID:21:09:15


Klockan halv åtta i morse cyklade jag till tågstationen för att vänta på tåget och några av mina vänner som också går på tåget på den stationen.



Jag och alla åttor åkte in till gamla stan och vandrade runt i grupper i det underbara solskenet!



Vi svarade på frågor om byggnader och gator i ett häfte.





Evert Taube stod så fin på ett torg.




Efter lunchen gick vi till medeltidsmuseet där vi blev guidade av guiden Mats.



Innan guidningen började satt vi ute i solen, såklart!




Vid vattnet var det skönt att sitta!




Efter besöket stannade jag och Clara kvar i stan och handlade lite kläder, åkte för långt med tunnelbanan och åt kexchoklad.



På väg hem hade bussen lite svårt att komma fram.


Så här såg det ut när jag cyklade hem:



Ha det fint!



Naturhistoriska riksmuseet

DATUM:2010-05-21   TID:20:09:01


Foto: Clara

Foto: Clara


Foto: Clara




Ahaha, den där näsan fick jag tydligt från mamma. :) Foto: Clara


Igår var jag och resten av åttorna på naturhistoriska riksmuseet och vandrade runt på utställningen om kroppen och svarade på olika frågor. Solen sken underbart och efter besöket åt några av oss glass ute i solen! Idag var också en underbar dag och bilder kommer snart. Ha det fint!

Skansen

DATUM:2010-05-20   TID:22:10:01




I tisdags var jag och min klass på Skansen och svarade på frågor i ett häfte och njöt av solen. Den här veckan hade vi temavecka, så vi hade alltså (nästan) inga vanliga lektioner! Idag var vi på naturhistoriska och imorgon ska vi till gamla stan. Bilder kommer i morgon. Ha det fint!

Goodiebag

DATUM:2010-05-20   TID:19:32:41

Jag är med i utlottningen om en somrig goodiebag från Lindas sminkblogg! Var med och tävla här ni med!


Header

DATUM:2010-05-18   TID:19:13:36


Jag gjorde precis en ny header. mest för att jag kände för förändring och den blir alltså inte särskillt långvarig (tror jag). Bilder från dagen kommer senare för nu ska jag försöka sy upp en klänning! Ha det bra!

Last Thursday

DATUM:2010-05-17   TID:18:28:32




Foton: Jag

I torsdags var jag och mamma som sagt i stan och tittade på körsbärsträden i Kungstädgården. Det var så fint!
Annars köpte jag inte så mycket förutom ett par jeans från Weekday. Idag var det väldigt fint väder igen och det hoppas jag att det blir från nu och resten av sommaren också! Ha det fint!

Cherry blossom

DATUM:2010-05-16   TID:22:46:17

Foto: Jag

När jag och mamma var i stan i torsdags tog vi en sväng förbi kungsträdgården och fotade en stund. Så underbart fint det var! Mer bilder kommer!

Imorgon börjar skolans temavecka och det blir en liten sovmorgon. Efter skolan ska jag vara med lillasyster på hennes skolas "roliga dag" då de kommer att sälja lite grejer som folk inte vill ha längre och annat kul. Nu måste jag sova! Ha det fint!

Så typiskt!

DATUM:2010-05-16   TID:00:01:53
Jag har (från igår) börjat redigera en bild av lillasyster så att hon ska likna en Na'vi (Avatar) och det är ett ganska jobbigt projekt. Självklart krashar datorn och jag glömde spara innan... Jag har i alla fall gjort om allting nu och det var lite lättare den här gången eftersom jag visste hur jag gjorde innan!

En annan sak som hände idag var att jag hade köpt en klänning på H&M och när jag gick runt i de andra affärerna i centrum råkade jag lämna kvar påsen någonstans... När jag väl märkte det stängde affärerna. Jag åker tillbaka imorgon och letar och hoppas på att klänningen finns där någonstans! Ha det fint!

Loppis

DATUM:2010-05-15   TID:10:21:01
Idag blir det nog loppis med pappa igen innan lunch och till lunch blir det årets första utegrillning! Vi ska försöka hinna med två olika loppisar och lunch innan dansen börjar, men det går nog bra! På loppisen ska jag som förra gången försöka att hitta en jeansjacka som jag ska göra om till en jeansväst! Här lyser solen starkt och det är nog ganska varmt också! Hur är det hos er? Ha det fint!

Kors

DATUM:2010-05-13   TID:09:33:56


I söndags försökte jag göra ett korsörhänge men det blev ganska misslyckat...
Snart ska jag och mamma iväg till stan för att shoppa lite och se om kungsträdgårdens körsbärsblommor fortfarande blommar. Är det någon som vet? Ha det fint!

FAA 2010

DATUM:2010-05-12   TID:15:35:07





H&Ms fashion against aids 2010 innehåller enligt mig nästan bara plus och jag längtar tills de kommer ut i butik den 20 maj! Förrutom fina kläder och smycken kan man också köpa till exempelt sovsäckar, hörlurar, solstol eller festival-kit! Kampanjbilderna med Lou Doillon och Lizzie Jagger är inte heller så dåliga! Superbra blir det! Kolla här för mer fina saker. Ha det fint!

Vår

DATUM:2010-05-11   TID:21:48:10









Mina foton fotade i eftermiddags.

Våren är så underbar, men samtidigt så hemsk på grund a min pollenallergi. Hela dagen har jag haft ont i huvudet och i halsen och ögonen och näsan kliar så förskräckligt! Annars är det ganska lugnt, det blir lite svårt att koncentrera sig i skolan bara. Hoppar ni har det duperbra i alla fall! Puss!

Dans

DATUM:2010-05-10   TID:22:08:43
Idag hade vi dansrepetition inför uppvisningen som är på söndag! I showen ska vi vara utklädda till Pippi och dansen är helt okej. Jag vet inte hur det ser ut när vi dansar, men kul är det! Den här veckan är ju ganska kort så vi har inte många läxor, men en del prov till om två veckor, så jag tror att jag kommer kunna uppdatera lite mer än vad jag brukar. Problemet är bara att jag inte har någon inspiration alls. Om det är någonting ni vill läsa/se mer om på bloggen, eller om ni vet någon bra blogg, eller om ni har en fin blogg som ni vill dela med er av så hojta till! Eller skriv en kommentar. Ha det fint!

Idag ska jag hinna med att...

DATUM:2010-05-09   TID:15:47:24


▲ sortera tvätt

▲ läsa lite läxor

▲ se en film (helst Les visiteurs)

▲ fundera lite

▲ Läsa i boken vi har till svenskan

Ha det fint!


Mors dag...?

DATUM:2010-05-09   TID:09:37:08

Så här såg det ut när jag precis kom i på google. Enligt logotypen är det mors dag idag, men det är det väl inte? Det är däremot Europadagen idag! Nrä man klickar på länken så kommer man in på en wikipediasida där det står att mors dag inträffar den sista söndagen i maj! Är det någon som vet någonting om detta? Ha det fint, vilken dag det än är idag!

Söndag 9/5

DATUM:2010-05-09   TID:09:30:37

Idag är det bara 33 dagar kvar till skolavslutningen och 35 dagar kvar tills jag, min familj, Clara och min lillebrors kompis åker Île de Ré i Frankrike! Jag brukar åka dit med min familj ganska ofta, men det blir roligare i år eftersom Clara kommer med!

I alla fall, idag ska jag på festhögmässa med konfirmationsgruppen, lite som en konfirmationsfest, kl 11. Efter det kanske jag och pappa åker till loppis. Jag hoppas på att hitta en ljus jeansjacka som jag kan göra om till jeansväst! Ha det fint!



Ile de Ré


Summer

DATUM:2010-05-09   TID:09:09:47
Summertimes
Jag skulle gärna köpa ett par jeansshorts till i sommar, men det är så svårt att hitta ett par som passar perfekt!
En lös vit t-shirt och ett korshalsband skulle också vara kul att ha! Vad tycker ni är det bästa sommarplagget? Jag säger nog jeansshortsen eller klänningen! Ha det fint!

More

DATUM:2010-05-08   TID:19:22:17
http://farm5.static.flickr.com/4064/4568467425_8d1b5581bc_o.jpg
http://farm5.static.flickr.com/4032/4569105562_e557465031_o.jpg
http://farm4.static.flickr.com/3344/4569106204_93e4fd39c0_o.jpg
http://farm4.static.flickr.com/3317/4569103174_9b7b5fe9a4_o.jpghttp://farm5.static.flickr.com/4047/4568470007_34ca81dd6e_o.jpg

Ännu fler bilder från H&Ms höstkollektion. Bilder från Pascal!

Lördag

DATUM:2010-05-08   TID:19:11:49




Jag var lika nervös när vi kom fram till kyrkan och jag skakade när jag hade läst upp min text, annars gick det väl ganska bra förutom att det var så varmt i kyrkan att jag fick ont i huvudet. När vi kom hem efter konfirmationen åt vi en stor lunch med familjen och sedan var jag tyvärr tvungen att åka till dansen. En väldigt bra dag vart det alltså! Ha det fint!

Konfirmation

DATUM:2010-05-08   TID:09:22:30


Om ungefär 40 minuter ska jag vara i kyrkan och träna till konfirmationen! Själva konfirmationene är kl 11 och jag är väldigt nervös för jag och Clara ska läsa upp en text för alla! Vi får se hur det går! Ha det fint!

H&M Fall

DATUM:2010-05-07   TID:19:39:32
http://farm4.static.flickr.com/3301/4568402413_c9b5e93681_o.jpg
http://farm5.static.flickr.com/4038/4568401083_50ca72b4c4_o.jpg
http://farm4.static.flickr.com/3412/4568400539_d970feba53_o.jpg
http://farm4.static.flickr.com/3205/4568409381_a7f44bb7f5_o.jpg
http://farm5.static.flickr.com/4039/4568399157_b8b2df81e0_o.jpg

Detta får mig nästan att längta till hösten! (Men inte helt såklart!) Åh, det mest underbara är för mig spetstoppen! Jag måste ha den i höst! Och klänningen! Fin fint! Vad tycker ni? Bilderna kommer från Pascals underbara blogg! Ha det fint!

En till

DATUM:2010-05-07   TID:19:13:30


En till teckning som jag ritade för ett tag sedan. Ett sådant (eller liknande) korsörhänge skulle jag gärna ha i sommar! Nu ska jag städa mitt rum och se om det går att locka mitt hår. Jag skulle gärna ha fina lockar imorgon! Långt hår skulle inte heller vara så dumt... Ha det fint!

The Simpsons + Kesha

DATUM:2010-05-07   TID:07:41:04


Pappa visade mig precis det här och jag ville dela med mig avd det men nu får jag lite bråttom till skolan). I söndags hade The Simpsons ett lite anorlunda intro i USA! Det är bara en engångsgrej men kul var det! Vad tycks? (tyvärr är klippet spegelvänt nu...)

Valborg

DATUM:2010-05-06   TID:19:16:50








Jag är lite sen nu, men här kommer några bilder från årets majbrasa. Ha det fint!

Torsdag

DATUM:2010-05-06   TID:17:39:40


En teckning som jag ritade för ett tag sedan.

Jag kom precis på att jag har matteläxa till imorgon... Annars måste jag åka och leta efter en klänning till konfirmationen som är på lördag. Det är inte så bra att leta dagen innan konfirmationen, men jag tror att jag vet vilken jag ska köpa, bara jag hittar den i affär! Ha det fint!

Gone

DATUM:2010-05-03   TID:21:37:09
https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/524127/images/2010/dsc03764_70377859.jpg
https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/524127/images/2010/dsc03767_70378228.jpg

Idag efter dansen upptäckte jag att någon tagit fel på mina converse och dens egna (eller tagit dem bara sådär?). Det känns surt i vilket fall som helst och jag hoppas att de kommer tillbaka, även om jag inte tror det... Det kanske är att överdriva att bli så ledsen över "bara et par skor", men man fäster sig vid skor. De började bli lite slitna på kanterna, men jag hade inte haft de väldigt länge än... Surt. Annars klippte jag håret hos frisören i söndags och det blev lite för kort coh uppklippt så det sticker ut lite på sidorna och jag har konfirmationsfotografering på onsdag och konfirmation på lördag. Men det blir i alla fall kul! Ha det fint ni i alla fall!

RSS 2.0